Kosten

Wat zijn de kosten voor Online Echtscheidingsmediation?

Als je eenmaal het besluit hebt genomen om uit elkaar te gaan, dan wil je weloverwogen afspraken maken. Wat zijn de kosten voor Online Echtscheidingsmediation?

Het uurtarief bedraagt € 150,– per uur exclusief 21 % btw. Het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank bedraagt € 152,– p.p.

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde mediation wanneer jullie aan bepaalde voorwaarden omtrent het inkomen en het vermogen voldoen. Het peiljaar gaat uit van de fiscale gegevens van twee jaar terug. Dit jaar gaat het dus om de gegevens uit 2018.

Bijvoorbeeld: als jullie tijdens de echtscheidingsmediation nog op het zelfde adres wonen, met jullie minderjarige kind(eren), en het vermogen in box 3 niet meer bedroeg dan € 30.000 p.p., en het verzamelinkomen in 2018 niet meer dan € 39.400 p.p., dan komen julllie hiervoor wellicht in aanmerking. Jullie hoeven dan slechts een eigen bijdrage van € 109 p.p. en € 41,50 griffierecht p.p. voor de rechtbank te betalen.
Voorwaarde is wel dat je niet meer dan € 15.422,99 uit de scheiding overhoudt (denk aan de overwaarde van het huis, of het saldo van spaarrekeningen). In dat geval moeten de mediationkosten alsnog geheel worden betaald. Voor alleenstaanden gelden andere inkomensnormen.

Kijk voor meer informatie op: Raad voor Rechtsbijstand

kosten online echtscheidingsmediation