No Way Back!

echtscheidingsmediation

De bom is gebarsten….met een kracht als van een explosie wordt de adem door de longen naar de keel gestoten en vormen de lippen deze woorden. Een kreet eigenlijk, lang binnengehouden, gesust, ondergedompeld in dagelijkse beslommeringen, onhoorbaar door de hectiek van het werkend bestaan. Maar nu, tijdens de vakantie, die in het teken staat van rust ontspanning en wijntjes op een zonnig terras, is het kille besef dat deze relatie voorbij is, niet meer te ontkennen.

Alle opgebouwde frustraties van de afgelopen maanden, de teleurstellingen, de eenzaamheid binnen de relatie laat zich niet meer wegredeneren, laat zich niet meer verdoven met fanatiek sporten, het kopen van de nieuwste gadgets, het drinken van dat extra glaasje wijn. Hier, ver weg van huis, weg van het dagelijks ritme, staart het besef van de gestorven liefde je onverschrokken aan. Je ogen sluiten kan niet meer. Je weet en voelt het, het einde van de relatie is onafwendbaar.

Voor veel mensen is dit een herkenbaar verhaal. Het overkomt jaarlijks zo’n 33.000 stellen. Juist tijdens een vakantie wanneer pijnlijk duidelijk wordt hoezeer zij van elkaar zijn vervreemd.

Na dit schokkend inzicht breekt vaak een periode van verwarring, verdriet, boosheid, angst aan. Wat gaat dit voor de kinderen betekenen? Kan ik in het huis blijven wonen? Hoe gaat de toekomst eruit zien?Daarnaast zijn er allerlei praktische vragen: wat komt er allemaal kijken bij een scheiding? Hoe maken we samen een ouderschapsplan met goede afspraken rondom de kinderen? Hoe wordt de alimentatie berekend? Wie dient het echtscheidingsconvenant in bij de rechter?

Een echtscheidingsmediator zorgt er voor dat jullie samen goede afspraken kunnen maken, voor de kinderen en voor elkaar. Het belang van de kinderen staat hierbij altijd voorop. Want ook al gaan jullie als partners uit elkaar, jullie blijven de ouders van jullie kinderen!

Vaak zijn een paar gesprekken met een mediator voldoende om jullie door deze verwarrende, verdrietige, onzekere situatie te loodsen zodat er weer ruimte ontstaat om een nieuwe toekomst te gaan ontdekken.

Zodat ‘No way back’ de belofte wordt van een nieuwe (vakantie)bestemming in je leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *